Zarejestruj

Jak zostać Inżynierem Browarnictwa ?

Piszemy o naszej Uczelni i Forum Studenckim
Manager
Avatar użytkownika
Posty:250
Dołączył(a): 20 sty 2010, 22:52
Lokalizacja: Polska
Płeć: Mężczyzna
Studiuję: Geodezja

Jak zostać Inżynierem Browarnictwa ?

Postprzez Tomy666 » 09 cze 2017, 22:45

Studia I stopnia - Kierunek Browarnictwo i słodownictwo

Wydział Technologii Żywności

Rodzaj studiów:
studia stacjonarne I stopnia - inżynierskie - profil praktyczny - trwają 7 semestrów. Po ukończeniu studiów I stopnia absolwenci uzyskują tytuł inżyniera

Profil absolwenta:

absolwent kierunku browarnictwo i słodownictwo posiada wiedzę i umiejętności z zakresu technologii browarniczej i słodowniczej. Jest specjalistą z zakresu projektowania produktów, podstaw inżynierii i techniki, kontroli jakości oraz utrzymania higieny w zakładzie produkcyjnym. Jest przygotowany do pracy na stanowiskach inżynierskich w zakładach produkujących piwo (w skali rzemieślniczej, regionalnej, jak i przemysłowej) oraz słód i inne surowce browarnicze. Zna zasady funkcjonowania rynku i rozumie zasady marketingu produktów i usług związanych z planowaniem i zarządzaniem produkcją browarniczą oraz dotyczącą zagadnień formalno-prawnych w tym segmencie działalności gospodarczej. Absolwent ma wpojone nawyki ustawicznego kształcenia, zna język obcy oraz umie posługiwać się językiem specjalistycznym z zakresu kierunku studiów.


Żródło: https://oferta.urk.edu.pl/index/site/3389
Uniwersytet Rolniczy Kraków
 

google adsense
Google
 

Powrót do Uniwersytet Rolniczy - Historia uczelni

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości